DISTRIBUIȚI
Reuters

Votarea în parlamentul britanic legată de Brexit va decurge săptămâna aceasta conform planificării, a anunţat luni biroul premierul Theresa May, potrivit agerpres.

DPA preia un comunicat din Downing Street 10 (reşedinţa oficială a prim-ministrului britanic) care afirmă că May este decisă asupra votului de marţi, iar dacă parlamentarii nu aprobă ultima variantă de acord pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, săptămâna aceasta vor urma şi alte voturi, pentru a decide dacă Brexit-ul se va face fără acord sau se va amâna, pentru prelungirea negocierilor.


Citește și: Maduro decretează o nouă zi liberă în Venezuela

Un purtător de cuvânt al premierului, citat de Reuters, a precizat pentru presă că votul de marţi va fi „semnificativ”, iar moţiunea care va fi dezbătută şi votată în parlament va fi publicată luni, ceva mai târziu.

El a respins astfel speculaţiile jurnaliştilor potrivit cărora votul ar putea fi redus ca importanţă. „Va fi un vot semnificativ”, a răspuns el la întrebările referitoare la posibilitatea unui vot asupra unei versiuni de acord încă neagreate la Bruxelles.

Citește și: Trump cere 8,6 miliarde de dolari în plus pentru zidul de la frontiera cu Mexicul