DISTRIBUIȚI

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat vineri după-amiază că va organiza săptămâna viitoare, împreună cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, o conferinţă pe tema planului de reconstrucţie post-conflict în Ucraina, informează mediafax.

„Am discutat şi despre reconstrucţie” la reuniunea de la Bruxelles. „Săptămâna viitoare, voi găzdui alături de cancelarul Germaniei Conferinţa Relansarea Ucrainei. Vom analiza modalităţile de abordare a procesului de reconstrucţie împreună cu partenerii noştri globali, un proces care va fi esenţial pentru a ajuta Ucraina să avanseze pe parcursul european”, a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.


Citește și : Ţările baltice cer un tribunal special pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei

De altfel, Ursula von der Leyen a anunţat, conform publicaţiei EUObserver, că Uniunea Europeană va oferi Ucrainei anul viitor asistenţă financiară de 1,5 miliarde de euro pe lună, printr-un mecanism care urmează să fie elaborat de miniştrii de Finanţe din statele membre UE.

Liderii UE au reafirmat, vineri, la summitul de la Bruxelles, „susţinerea deplină pentru independenţa Ucrainei, pentru suveranitatea ţării şi integritatea teritorială a acesteia”, cerând Rusiei să îşi retragă imediat forţele militare de pe teritoriul ucrainean.

Citește și : Macron şi Scholz reconciliaţi la Bruxelles