DISTRIBUIȚI

Eurodeputata franceză de stânga radicală Manon Aubry a criticat miercuri, la Strasbourg, Uniunea Europeană pentru creşterea preţului energiei, însă preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a replicat, invitând-o pe politiciana franceză să trimită ”facturile la Moscova”, transmite AFP, potrivit agerpres.

În timpul dezbaterii ce a urmat discursului anual privind starea Uniunii Europene, prezentat de şefa executivului comunitar, Manon Aubry, membră a partidului Franţa Nesupusă, s-a referit în intervenţia sa la facturile energetice mari plătite de cetăţeni.


Citeşte şi: Charles al III-lea a discutat despre protocolul nord-irlandez în prima sa vizită oficială la Belfast – Black News

”Factura lui Gilles, care a constatat că energia sa electrică a crescut cu 113 euro pe lună şi nu ştie dacă va putea plăti încălzirea la iarnă, cea a lui Grégoire, cu 2.300 euro factura la gaz pentru şase luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce în această iarnă sau să nu mai aprindă lumina în această iarnă. Sunt milioane de oameni în cazul lor. Această criză nu este doar rezultatul războiului teribil din Ucraina şi al şantajului odios făcut de Vladimir Putin, ea este şi produsul unui sistem economic ale cărui fisuri sunteţi astăzi obligată să le recunoaşteţi”, a acuzat ea.

Citeşte şi: A MURIT Kenneth Starr, procurorul din dosarul Clinton/Lewinsky – Black News

Ursula von der Leyen a ripostat. ”Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-aţi arătat, da, sunt ‘insuportabile’, este adevărat. Dar ştiţi ce? Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul”, a declarat şefa executivului UE, care a prezentat miercuri propuneri pentru a limita creşterea preţului gazului şi energiei electrice în UE.