DISTRIBUIȚI
RFI

Voluntari din state occidentale participă alături de insurgenţii kurzi sirieni la luptele împotriva forţelor armate turce în regiunea Afrin, a declarat un oficial din cadrul grupării Forţele Democratice Siriene (FDS), o alianţă de miliţii kurde şi arabe, potrivit agenţiei de ştiri Reuters, transmite şi mediafax.

„A existat o dorinţă din partea combatanţilor străini care au luptat la Raqqa şi care luptă în (provincia) Deir al-Zor, să meargă în Afrin”, a declarat Redur Xelil, un oficial de rang înalt al FDS,, făcând referire la cetăţeni străini care au luptat alături de rebelii sirieni împotriva militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic.


Citeşte şi: Organizaţia Salvaţi Copiii a fost atacată în Afganistan. Cel puţin o persoană a murit, numeroase sunt rănite

Oficialul a refuzat să spună când au ajuns voluntarii străini în regiunea Afrin, dar a precizat că este vorba de „zeci” de persoane. „Vor lupta împotriva invaziei turceşti”, a adăugat Xelil.

„Sunt americani, britanici, germani, naţionalităţi diferite din Europa, Asia şi America”, a mai completat oficialul FDS.

Armata turcă a lansat vineri o operaţiune împotriva poziţiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposta Siriei. Ankara consideră grupările kurde siriene drept afiliate mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).