DISTRIBUIȚI
Noi.MD

Volodimir Zelenski, președintele ales al Ucrainei, a declarat că echipa sa caută cea mai bună modalitate de a răspunde la decizia președintelui rus Vladimir Putin de a simplifica procedura de acordare a cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din estul Ucrainei, relatează Tass, potrivit mediafax.

„Avem mai multe abordări. Trebuie să fim creativi, rapiză și inteligenți în această privință, ceea ce și suntem. Așadar, ne gândim la asta și vom face mai târziu un anunț. Urmează să anunț- nu am secrete”, a declarat președintele ales al Ucrainei.


Citește și : Serghei Lavrov îl primește la Moscova pe omologul său din Venezuela

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un ordin de simplificare a procedurilor de acordare a cetăţeniei ruse persoanelor care locuiesc în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Ulterior, Putin a declarat că Moscova ia în considerare adoptarea acestei măsuri pentru toți ucrainenii, nu doar pentru cei care locuiesc în Donețk și Lugansk.

Rebelii separatiști din regiunile Donețk și Lugansk se află în conflict cu autoritățile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniți de Moscova, însă Kievul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să recâștige controlul asupra acestor teritorii.

Citește și : Cutremur de 5.8 grade pe Richter în Japonia