DISTRIBUIȚI

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că atacurile asupra centrului oraşului Harkov de marţi dimineaţa şi distrugerea clădirii administraţiei locale reprezintă o „crimă de război şi o distrugere conştientă a oamenilor”, calificându-le drept „terorism de stat”, potrivit unui videoclip postat pe pagina oficială de Facebook a liderului ucrainean, informează BBC, potrivit news.ro.

„A fost în mod clar o crimă de război. Oraş paşnic. Zone rezidenţiale paşnice. Fără baze militare. Zeci de înregistrări ale martorilor oculari demonstrează că nu a fost o singură salvă falsă, ci reprezintă distrugerea deliberată a populaţiei. Ruşii ştiau unde trag”.


Citeşte şi: Peste 100 de civili şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina – Black News

„Răul, înarmat cu rachete, bombe şi artilerie, trebuie oprit imediat. Distrus economic. Trebuie să arătăm că omenirea este capabilă să se protejeze. Cred că trebuie să luăm în considerare închiderea completă a spaţiului aerian al Rusiei”, a precizat el.

„În 5 zile, 56 de rachete şi 113 rachete de croazieră au lovit Ucraina. Aceasta este ‘prietenia lor frăţească’, iar comunitatea internaţională ştie ce e de făcut”, a adăugat el.

„Rusia a încălcat toate convenţiile internaţionale. Nimeni nu vă va ierta pentru uciderea poporului ucrainean nevinovat. Aceasta este Ucraina. Aceasta este Europa. Suntem în anul 2022”, a subliniat Zelenski.

Citeşte şi: Ucraina şi Rusia raportează pierderi semnificative în rândurile inamicului – Black News

„Kievul este special. Dacă protejăm Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima ţării noastre. Şi trebuie să bată în continuare. Şi va continua să bată, astfel încât viaţa să triumfe”, a mai menţionat şeful statului ucrainean.

Preşedintele ucrainean a postat, joi, o fotografie care îl înfăţişa în timp ce semna cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.