DISTRIBUIȚI
Phys.org

Un director executiv al Volkswagen AG din China a reiterat sâmbătă angajamentul constructorului auto german de a accelera ritmul electrificării în a doua economie ca mărime din lume, în ciuda unor probleme precum intensificarea concurenței și cererea slabă, potrivit Reuters, informează mediafax.

Volkswagen AG intenționează să crească numărul de posturi de încărcare din China pentru vehiculele electrice la 17.000 până în 2025, în condițiile în care a planificat să investească 15 miliarde de euro în această țară în domeniul mobilității electrice împreună cu cele trei societăți mixte ale sale până în 2024, a declarat Stefan Mecha, directorul executiv al mărcii Volkswagen în China, la forumul EV 100 din China, desfășurat la Beijing.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

„Piața este plină de jucători noi, foarte competitivi, dar concurența puternică ne motivează pur și simplu să inovăm și să ne îmbunătățim în mod constant”, a spus Mecha.

El a adăugat că, în ciuda cererii mai slabe pe termen scurt în China, compania este încrezătoare că va exista o redresare.

În februarie, producătorul chinez de vehicule electrificate BYD a depășit vânzările de mașini marca Volkswagen, devenind cea mai bine vândută marcă de autoturisme pe cea mai mare piață auto din lume pentru a doua lună din patru.

Mecha a îndemnat, de asemenea, China să extindă scutirea de taxe de achiziție pentru vehiculele cu energie nouă (NEV), care includ atât mașinile pur electrice, cât și cele hibride plug-in, dincolo de acest an, ca parte a politicii de sprijin pentru acest sector.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

 

În septembrie, China a prelungit cu un an, până la sfârșitul anului 2023, scutirea de taxe pentru astfel de vehicule.