DISTRIBUIȚI
RT

De la un Superman cu muşchi la un jucător de hochei pe gheaţă şi pilot de avion, Vladimir Putin este reprezentat ca erou în mai multe lucrări artistice prezentate într-o expoziţie numită „Superputin”, care s-a deschis la Moscova săptămâna aceasta, în aceeaşi zi în care liderul rus şi-a anunţat candidatura pentru al patrulea mandat la Kremlin, potrivit AFP. Expoziţia cuprinde cel mai mare portret făcut vreodată preşedintelului Rusiei, potrivit news.ro .

Lucrările sunt expuse la un centru de artă dintr-o fostă fabrică din centrul Moscovei, fiind semnate de mai mulţi artişti. Operele înfăţişează un Putin drăgăstos cu un căţel, fluturând un steag rusesc în timp ce călăreşte un urs sau lansând rachete în culorile steagului Rusiei.


„Putin este singurul supererou care nu este inventat, nu ca Superman, Batman sau Spiderman. Putin este un supererou real, există. Este cel ami puternic om din lume”, a declarat Mark Popov, curator al expoziţiei.

Citește și : Coreea de Nord acuză SUA de ‘şantaj nuclear’ în urma discuțiilor cu ONU

„Fiecare pictură descrie o calitate sau o valoare a preşedintelui”, a spus activista prorusă Iulia Dyuzheva, una dintre organizatoarele expoziţiei.

Expoziţia cu 30 de tablouri şi sculpturi s-a deschis miercuri şi va putea fi vizitată până pe 15 ianuarie la Museum of Ultra-Modern Art, fondat de fostul primar al oraşului Arhangelsk, Alexander Donskoi, care conduce şi un muzeu de artă erotică numit „G-Spot”.

„Este primul şi în primul rând un superpreşedinte şi un superlider”, a spus Dyuzheva, făcând o lungă listă ale atributelor sale. Putin este „sincer, îi plac sporturile, iubeşte muzica şi protejează animalele”, a spus ea. Este „loial şi respectuos cu fiecare” şi „are doar aliaţi şi prieteni”, a adăugat.

În fapt, „superpreşedintele” are un singur defect – nu are o „Superwoman” , a glumit organizatoarea.

Putin, care a divorţat în 2013, a fost discret cu privire la viaţa privată.

După Moscova, expoziţia va fi prezentată la Berlin şi Londra, potrivit organizatorilor.

„Superputin” s-a deschis miercuri odată cu anunţul preşedintelui de a candida din nou pentru un nou mandat, al patrulea, care s-ar putea prelungi până în 2024, devenind astfel cel mai longeviv lider rus de după Stalin.