DISTRIBUIȚI
TASS

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că a observat ceea ce el numeşte retorica dură anti-Rusia a candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, dar că apreciază drept încurajatoare comentariile acestuia privind controlul asupra armelor, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Putin, care a spus că Rusia va colabora cu orice preşedinte american, a făcut aceste comentarii în cadrul unei apariţii la televiziunea de stat.


Citeşte şi: Guvernul minoritar al lui Trudeau supravieţuieşte unui vot din parlamentul canadian

Biden candidează împotriva preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie din SUA.

„În ceea ce îl priveşte pe candidatul Partidului Democrat, vedem de asemenea o retorică anti-rusă destul de dură. Din păcate, ne-am obişnuit cu asta”, a spus Putin.

El a adăugat totuşi că Biden a făcut afirmaţii pe care le consideră încurajatoare în legătură cu Noul START, ultimul mare acord privind armele nucleare dintre Rusia şi SUA, care urmează să expire în februarie.

Citește și : Navalnîi îl critică dur pe Gerhard Schroeder: ‘Apără criminalii şi ia bani de la Putin!’

Moscova şi Washingtonul nu au reuşit până acum să ajungă la o înţelegere asupra unui nou acord sau asupra prelungirii celui existent, deşi emisarul lui Trump pentru controlul armelor a afirmat marţi că au fost făcute „progrese importante” la discuţiile bilaterale.

„Candidatul Biden a afirmat public că este dispus la o prelungire a Noului START sau la obţinerea unui nou tratat pentru a limita armele strategice, iar acesta reprezintă un element serios pentru cooperarea noastră în viitor”, a mai declarat Putin.