DISTRIBUIȚI
Sputnik

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rusia a înregistrat marţi candidatura actualului preşedinte Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie, a anunţat preşedinta Comisiei, Ella Pamfilova, transmite Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit acesteia, echipa lui Putin a strâns 314.837 semnături în susţinerea sa, adică mai mult de cele 300.000 necesare pentru înregistrarea unei candidaturi. După verificarea a 60.000 dintre aceste semnături, s-a stabilit că doar 232, sau 0,39% sunt invalide, a menţionat CEC.


Citeşte şi: Transporturile din centrul Japoniei sunt paralizate de o furtună de zăpadă

Comisia a înregistrat până în prezent doar doi candidaţi care nu trebuie să strângă semnături, întrucât reprezintă formaţiuni politice, şi anume politicianul şi antreprenorul Pavel Grudinin, din partea Partidului Comunist, şi Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat.

Conform legislaţiei ruse, înregistrarea candidaturilor trebuie încheiată până la 10 februarie.

Se aşteaptă ca alegerile din 18 martie să fie câştigate cu o majoritate covârşitoare de actualul preşedinte, care se bucură de o cotă de popularitate cu mult peste ale rivalilor săi. 

Citeşte şi: Bursele din toată lumea se prăbuşesc după şocul înregistrat pe Wall Street. Bucureştiul a deschis ziua pe roşu