DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, miercuri, că a îndemnat Administraţia din Iran să respecte Acordul atomic semnat cu marile puteri dar contestat de Statele Unite, potrivit mediafax.

„Europa nu poate face nimic pentru salvarea Acordului nuclear”, dar, dacă Administraţia de la Teheran va începe să revină asupra respectării angajamentelor, „toată lumea va atribui vina Iranului”, a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Associated Press.


Citește și : Cel puţin 17 militari ucişi într-o ambuscadă lângă oraşul nigerian Tongo Tongo

Liderul de la Kremlin a subliniat că este mulţumit că Rusia a contribuit la elaborarea Acordului nuclear, dar a subliniat că Moscova „nu este o echipă de salvare”. „Nu putem face orice, deoarece nu depinde de noi în totalitate”, a spus Putin.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Citește și : R.Moldova: Curtea Constituţională nu îi permite preşedintelui Dodon să numească un premier