DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe Nicolas Maduro pentru realegerea acestuia la preşedinţia Venezuelei, în urma unui scrutin denunţat de opoziţia venezueleană şi de numeroase ţări ca fiind o „farsă”, într-un context de criză socială şi economică, informează AFP şi TASS, potrivit agerpres.

Într-o telegramă de felicitare, „preşedintele rus i-a urat lui Nicolas Maduro sănătate şi succes în rezolvarea provocărilor sociale şi economice cu care se confruntă ţara”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.


Citește și : Belarusul critică amplasarea unui steag al comunităţii LGBT pe clădirea ambasadei britanice la Minsk

Nicolas Maduro a fost reales duminică preşedinte al Venezuelei. Procesul electoral a fost contestat atât în ţară, cât şi pe plan extern.

Potrivit comisiei electorale naţionale, prezenţa la urne a fost de 46,1%, faţă de 80% la precedentele alegeri prezidenţiale, din 2015. De data aceasta, principalele forţe de opoziţie au făcut apel la boicot. Datele oficiale anunţate de comisie arată că Maduro a obţinut 5,8 milioane de voturi, iar cel mai bine plasat adversar, Henri Falcon, 1,8 milioane.

Nicolas Maduro a ajuns preşedinte în 2013, fără a fi ales, după moartea predecesorului său, Hugo Chavez, şi se proclamă continuator al doctrinei socialist-populiste cunoscute sub numele de „chavism”. A fost ales printr-un scrutin extraordinar în 2015, iar în urma scrutinului de duminică va dispune de un nou mandat prezidenţial, de data aceasta de 6 ani, începând din ianuarie 2019.

Citește și : Polonia: Lech Walesa își exprimă sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi care protestează pentru ‘o viaţă demnă’