DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat luni, în debutul unei întâlniri cu omologul său palestinian, Mahmoud Abbas, că a discutat la telefon cu Donald Trump despre conflictul israeliano-palestinian, transmite AFP.

„Tocmai am discutat cu preşedintele american Trump. Evident, am vorbit despre conflictul israeliano-palestinian”, a declarat liderul de la Kremlin, conform agerpres.


Ultima convorbire telefonică între Trump şi Putin a avut loc la jumătatea lunii decembrie.

Citește și : Polonia a confirmat primirea fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili

Vizita lui Mahmoud Abbas în Rusia intervine la două săptămâni după cea a premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Preşedintele palestinian caută asigurări la Vladimir Putin privind susţinerea Moscovei în faţa Washingtonului, care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

„Este foarte important pentru noi să vă cunoaştem opinia personală, pentru a cădea de acord asupra unei baze de discuţie şi a pune în practică abordări comune pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Vladimir Putin.

„Având în vedere atmosfera creată de acţiunile Statelor Unite, noi (…) refuzăm orice cooperare cu SUA ca mediator”, a arătat Abbas.

„În cazul unei întâlniri internaţionale, solicităm ca Statele Unite să nu fie singurul mediator, ci doar o parte a mediatorilor”, a subliniat acesta, potrivit traducerii în limba rusă a declaraţiilor sale.