DISTRIBUIȚI
Reuters

Vladimir Putin, care doreşte să candideze la al patrulea mandat în alegerile prezidenţiale din martie 2018, şi-a depus miercuri, în faţa camerelor de filmat ale televiziunilor, dosarul de candidat la Comisia Electorală Centală, relatează AFP.

Aşezat la un birou, preşedintele rus şi-a prezentat zâmbind paşaportul unui membru al Comisiei care l-a primit, i-a transmis un dosar cu documente, care au fost verificate, inclusiv unul justificativ cu privire la venituri, şi a schimbat câteva cuvinte cu el, potrivit news.ro .


”Documentele au fost primite, mulţumesc, noroc şi un An Bun!”, a conchis membrul Comisiei.

Citește și : Ambasadorul Israelului din Noua Zeelandă vrea o întâlnire cu o artistă celebră, după anularea concertului din Tel Aviv

Putin, în vârstă de 65 de ani, candidează ca independent în alegerile de la 18 martie, în care porneşte ca mare favorit – în lipsa unei concurenţe reale – şi care îl vor ţine la putere până în 2024, la un sfert de secol după ce a fost desemnat preferatul lui Boris Elţîn.

Peste 20 de candidaţi au anunţat că vor să-l înfrunte pe Vladimir Putin în acest scrutin.

Urmează, astfel, să fie primiţi în cursă liderul partidului de extremă dreapta LDPR Vladimir Jirinovski, candidatul Partidului Comunist Pavel Grudinin sau jurnalista apropiată opoziţiei liberale Ksenia Sobceak.

Candidatura principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 41 de ani, a fost respinsă luni de către Comisia Electorală Centrală.

Comisia a invocat o condamnare din cauza unei deturnări de fonduri, într-un dosar pe care acest jurist aflat la originea unei anchete cu privire la corupţia elitelor îl denunţă drept fabricat piesă cu piesă cu scopul de a-l îndepărta de politică.

În pofida unor probleme precum corupţia, o protecţie medicală de o calitate foarte proastă şi un nivel de sărăcie tot mai mare, sondajele preconizează o victorie foarte largă a lui Vladimir Putin.

Numeroşi observatori prevăd însă o absenţă ridicată la vot, în pofida popularităţii preşedintelui aflat la putere de 18 ani şi având în vedere absenţa principalului său opozant.