DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele rus Vladimir Putin, aflat în vizită la Cairo, a făcut apel luni la reluarea negocierilor între israelieni şi palestinieni, mai ales asupra Ierusalimului pe care Washingtonul l-a recunoscut drept capitală a statului Israel, relatează AFP, conform agerpres .

Vladimir Putin a cerut ‘reluarea imediată a negocierilor directe israeliano-palestiniene asupra tuturor subiectelor disputate, inclusiv asupra statutului Ierusalimului’, potrivit unei traduceri oficiale în limba arabă a declaraţiilor sale în limba rusă.


Decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte unilateral Ierusalimul drept capitala Israelului a fost criticată de comunitatea internaţională, în special în lumea arabă unde a provocat numeroase manifestaţii de protest.

Citește și : Un cutremur cu magnitudinea 6 grade s-a produs în Iran

După anunţul de miercuri al preşedintelui SUA, confruntările din teritoriile palestiniene s-au soldat cu moartea a patru palestinieni şi rănirea altor o mie de persoane.

Vladimir Putin, a cărui ultimă vizită în Egipt a avut loc în februarie 2015, a sosit luni la Cairo după o vizită surpriză în Siria.

Preşedintele rus urmează să ajungă în aceeaşi zi în Turcia pentru discuţii cu omologul său Recep Tayyip Erdogan.