DISTRIBUIȚI
Mirror

Numărul de vizite la serviciile de urgenţă din Anglia a scăzut la cel mai mic nivel înregistrat vreodată în luna aprilie, în contextul pandemiei de COVID-19, care i-a descurajat pe pacienţi să meargă la spital, au anunţat joi autorităţile sanitare, citate de AFP, scrie agerpres.

În total, în aprilie a.c. în Anglia au fost înregistrate 917.000 de vizite la urgenţă, o scădere de 56,6% faţă de aprilie 2019, relevă cifrele publicate de NHS England.


Citește și : Ambasadorul slovac în Belarus cere RETRAGEREA din post

„Este cel mai mic număr înregistrat vreodată”, subliniază NHS England într-un comunicat, adăugând că este vorba „probabil de rezultatul reacţiei la COVID-19”, care i-a descurajat pe oameni să meargă la spital de frică să nu fie contaminaţi sau să nu suprasolicite cadrele sanitare.

La anunţarea măsurilor de izolare, la 23 martie, premierul britanic Boris Johnson le-a cerut concetăţenilor să „rămână acasă” pentru a nu suprasolicita serviciile de urgenţă şi pentru a „salva astfel vieţi”. Medicii se tem ca această situaţie să nu fi dus la o creştere a deceselor în urma unor boli netratate sau detectate prea târziu.

La nivel naţional, biroul de statistică a recenzat până la 1 mai a.c. peste 36.000 de decese având drept cauză suspectată COVID-19, menţionată pe certificatul de deces. Pe aceeaşi perioadă de şase săptămâni, supra-mortalitatea în raport cu media pe ultimii cinci ani a fost de 50.000 de decese.

Joi, NHS i-a îndemnat pe toţi cei care consideră că ei înşişi sau apropiaţi ai lor au suferit un accident vascular cerebral să nu mai amâne vizita la doctor.

Citește și : Burundi se bazează pe ‘Graţia Divină’ și îi expulzează pe reprezentanții OMS

„Medici cu experienţă sunt preocupaţi că oamenii refuză să apeleze la ajutor atunci când au nevoie din cauza temerilor legate de coronavirus”, explică NHS într-un comunicat. „Or, „peste tot în ţară, serviciile de sănătate au fost restructurate pentru a reduce riscul de expunere la sau de transmitere a unor infecţii în spital”, afirmă NHS.