DISTRIBUIȚI
YouTube

Şeful Statului Major al SUA, Mark Milley, a făcut vineri o vizită surpriză în Israel pentru a discuta despre „Iran şi provocările de securitate regională”, conform unui comunicat al armatei israeliene, informează AFP, potrivit agerpres.

Generalul Mark Milley s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu, cu ministrul apărării Benny Gantz şi cu şeful armatei Aviv Kohavi.


Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA: Peste 70.000 de cazuri şi 1.000 de decese

Într-un comunicat, ministrul apărării Benny Gantz a declarat că vizita generalului Milley a subliniat legăturile strânse de securitate dintre Washington şi statul evreu şi a avertizat că Israelul este „pregătit pentru orice scenariu şi orice ameninţare”.

Această vizită survine în condiţiile în care armata israeliană şi-au întărit prezenţa la frontiera sa nordică. În cursul serii de vineri, elicoptere de luptă au lovit ţinte militare din sudul Siriei aparţinând forţelor armate siriene ca răspuns la exploziile raportate anterior de armata israeliană de partea siriană a barierei de securitate de pe Înălţimea Golan şi care au avariat un vehicul şi o clădire civilă de partea israeliană.

Armata israeliană a anunţat marţi consolidarea prezenţei sale la frontiera nordică. Luni, cinci luptători pro-iranieni au fost ucişi în raidurile israeliene care au ţintit regiunea aflată la sud de Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), iar mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un aliat al regimului sirian, a anunţat marţi seara moartea unuia din luptătorii săi în aceste raiduri.

Citește și : Decizia Italiei privind carantina, premieră în relaţia cu ţări UE

Potrivit informaţiilor apărute în presa israeliană, armata se pregăteşte să contracareze un posibil răspuns din partea Hezbollahului. Armata israeliană a anunţat vineri că au fost trimise noi întăriri la graniţă şi a fost ridicat nivelul de pregătire pentru potenţiale acţiuni inamice.