DISTRIBUIȚI

Vizita preşedintelui brazilian Luiz Inacio Lula da Silva în China, amânată din motive medicale, va avea loc între 11 şi 14 aprilie, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al preşedinţiei, citat de AFP, potrivit agerpres.  

Lula, în vârstă de 77 de ani, a trebuit să îşi amâne deplasarea în China, prevăzută în această săptămână, din cauza unei pneumonii uşoare.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

El ar fi trebuit să plece duminica trecută spre China, în fruntea unei importante delegaţii de miniştri şi oameni de afaceri, mai ales din sectorul agricol.

O parte a delegaţiei a făcut totuşi deplasarea la Beijing.

Programul vizitei lui Lula, care urma să se deplaseze la Beijing şi Shanghai, este în curs de elaborare, a indicat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei braziliene.

Iniţial, agenda oficială a lui Lula ar fi trebuit să înceapă în această săptămână cu o întrevedere cu omologul său Xi Jinping, căruia să îi prezinte un plan de pace pentru Ucraina.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

China este cel mai mare partener comercial al Braziliei. Anul trecut, schimburile comerciale s-au cifrat la 150 miliarde de dolari. Aproape jumătate (48%) din investiţiile Chinei sunt dirijate spre Brazilia, prima putere economică din America Latină şi mare producător agricol.