DISTRIBUIȚI

O vizită la ruinele incaşe de la Machu Picchu i-a făcut probleme preşedintelui Biroului suprem de audit al Republicii Cehe (NKU), relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Un reporter al postului public ceh de radio Rozhlas l-a remarcat pe Miloslav Kala, şeful instituţiei supreme de audit a Cehiei, la cetatea cunoscută ca una din cele mai căutate destinaţii turistice din Peru şi din America de sud în general.


Citeşte şi: Razii de amploare împotriva crimei organizate din Germania

Într-o înregistrare făcută publică miercuri, Kala (55 de ani) este auzit întrebându-l pe reporter: „de ce mă fotografiezi?”.

Şeful NKU se afla în vizită în Peru însoţit de cinci membri ai comisiei pentru audit a parlamentului, pe agendă figurând şi o întâlnire cu Victor Boluarte Medina, primarul din oraşul peruan Cusco, situat în apropiere de faimoasele ruine.

NKU a respins „cu tărie” într-un comunicat difuzat ulterior că excursia la Macchu Picchu s-a făcut pe banii contribuabililor cehi. Vizitarea ruinelor a avut loc în ziua „de repaos” prevăzută în cadrul deplasării. Kala ar fi plătit vizita din banii proprii.

Citeşte şi: Trump numeşte o altă femeie la conducerea US Air Force

„Din acest motiv şi dată fiind şi dificultatea restului programului, nu am de ce să mă scuz”, a spus acesta, potrivit media.

NKU, care supervizează managementul bugetar şi economic al administraţiei publice din Republica Cehă, a indicat că a început colaborarea cu instituţia omoloagă din Peru încă din 1993.

Rozhlas a mai menţionat că deplasarea cu avionul şi cazarea la hotel timp de o săptămână a delegaţiei cehe au fost plătite din bani publici.