DISTRIBUIȚI
© Central Hospital of Wuhan via Sputnik

Ministerul Sănătăţii din India a confirmat un al doilea caz de coronavirus în ţară, raportat în statul Kerala, relatează duminică dpa, scrie agerpres.

Pacientul este o tânără care s-a întors din China pe 24 ianuarie. „Pacientul este stabil şi este monitorizat îndeaproape”, se arată într-un comunicat al ministerului, care precizează că femeia se află în izolare într-un spital.


Citește și : O persoană a decedat din cauza noului tip de coronavirus în Filipine

Primul caz de coronavirus din India a fost raportat tot în statul Kerala, din sudul ţării. Este vorba despre o studentă de la Universitatea Wuhan din China care a rămas în carantină, potrivit ministrului sănătăţii din statul Kerala, KK Shailaja.

Până în prezent, India a evacuat 640 de cetăţeni indieni şi şapte persoane din Maldive aflate în provincia Hubei, focarul epidemiei de coronavirus din China. O parte dintre aceştia au ajuns sâmbătă la New Delhi, iar restul este aşteptat duminică.

Persoanele sosite sunt ţinute în carantină şi sunt monitorizate în cadrul unei unităţi a armatei indiene de la periferia capitalei.

Citește și : Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a ajuns la 304

Autorităţile chineze au anunţat duminică că numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morţi. Totodată, Filipine a anunţat duminică primul deces în afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus.