DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane au fost rănite şi opt au fost arestate în timpul unor violenţe produse în noaptea de duminică spre luni în Ierusalimul de Est şi în Jaffa, oraş cu populaţie majoritar arabă din apropiere de Tel Aviv, potrivit unor surse israeliene şi palestiniene, citate de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Semilunii Roşii palestiniene, patru palestinieni au fost răniţi în Ierusalimul de Est – anexat de Israel în 1967 -, unde poliţia israeliană a confirmat arestarea a trei persoane.


Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Manifestanţi au aruncat pietre şi petarde în direcţia forţelor de ordine, a afirmat poliţia israeliană, care a precizat că nu s-au înregistrat răniţi în rândurile sale.

Înregistrările video publicate pe social media arată că poliţia a utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Ciocnirile s-au produs în apropierea Oraşului Vechi, unde poliţia a interzis accesul la zone extrem de frecventate în mod obişnuit în timpul Ramadanului, care a început recent.

Citeşte şi: Ruşii răspund cu aceeaşi monedă şi expulzează 20 de diplomaţi cehi – Black News

La Jaffa, unde cinci persoane au fost plasate în detenţie, violenţele au izbucnit în timp ce localnici arabi israelieni l-au agresat pe rabinul unei şcoli talmudice (yeshiva). Doi bărbaţi cu vârste între 30 şi 40 de ani au fost arestaţi, a indicat poliţia israeliană.

În urma acestui incident, localnici arabi israelieni şi elevi la şcoala talmudică s-au confruntat în stradă. Pentru calmarea situaţiei au intervenit poliţişti, doi dintre aceştia fiind răniţi de pietre. În timpul acţiunii poliţiei au fost arestate încă trei persoane.