DISTRIBUIȚI
afp

Guvernul de la Budapesta şi-a organizat răspunsul faţă de epidemia de coronavirus ţinând cont de aspectele politice, medicale, economice şi militare ale acesteia, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, citat de agenţia MTI, scrie agerpres.

”Trebuie să reuşim pe patru fronturi simultan”, a spus premierul ungar la o conferinţă de presă online a grupului operativ de coordonare a acţiunilor împotriva epidemiei.


Citește și : Rusia va monitoriza situaţia coronavirusului cu ajutorul telefoniei mobile

Epidemia în Ungaria ”se apropie în salturi” către stadiul de infecţie în masă, a avertizat Viktor Orban, după ce luni dimineaţă au fost confirmate în această ţară 36 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că numărul lor total a ajuns la 167.

Un avion cu 11 tone de materiale de protecţie sanitară aduse din China a aterizat luni la Budapesta, acestea urmând să fie distribuite personalului medical aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul, fiind aşteptate şi alte asemenea transporturi din China.

Şi în Ucraina vecină a aterizat, tot luni, un avion venit din China cu un transport de 20 de tone de materiale sanitare, respectiv măşti şi combinezoane de protecţie, aparate de ventilaţie pentru respiraţie asistată, dezinfectanţi şi teste de depistare a coronavirusului.

Citește și : Guvernul britanic este gata să impună măsuri mult mai stricte pentru combaterea epidemiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase vineri că ţara sa va primi în zilele următoare peste ”zece milioane” de teste de depistare a coronavirusului, zece aparate de ventilaţie, peste un milion de măşti de protecţie şi 10.000 de litri de dezinfectanţi, mai multe transporturi din China fiind aşteptate în cursul acestei săptămâni.