DISTRIBUIȚI
EPA

Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi-a reafirmat dorinţa de a coopera cu partidul italian de opoziţie Fraţii Italiei (FdI), într-o scrisoare adresată liderului partidului Giorgia Meloni şi citată vineri de MTI, potrivit agerpres.

Scrisoarea, publicată de partid joi noapte, a fost primită după ce FdI a refuzat să facă parte din noul guvern al prim-ministrului Mario Draghi.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

În scrisoare, Orban a declarat că, după ce a petrecut şaisprezece ani în opoziţie, el a învăţat că victoria nu este „niciodată definitivă” şi înfrângerea „niciodată fatală”.

„Un singur lucru contează: dacă suntem gata să continuăm lupta”, a adăugat el.

El a spus că este necesar „să avem tovarăşi de încredere în lupta ce are o viziune comună asupra lumii şi să dăm răspunsuri similare la provocările vremurilor noastre”.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

Orban şi-a exprimat speranţa că cooperarea dintre Fidesz, la putere în Ungaria, şi Fraţii Italiei va continua în viitor şi că „vom putea să ne menţinem relaţiile de prietenie bazate pe politică de bun simţ, precum şi pe valorile creştine şi conservatoare”.

Meloni, care este şi preşedinte al grupului Conservatorii Europeni şi Reformiştii, l-a vizitat pe Orban în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2018 în Italia şi Orban a ţinut un discurs la o reuniune FdI la Roma în septembrie 2019.