DISTRIBUIȚI
mti

 Centrul de gravitate ale economiei europene se deplasează treptat către Est, a estimat vineri premierul ungar Viktor Orban, după ce membrii noului guvern pe care îl conduce au depus jurământul, transmite MTI, potrivit agerpres.

”În 1990, Europa era viitorul nostru, dar astăzi noi suntem viitorul Europei”, a spus şeful executivului de la Budapesta, potrivit căruia Ungaria şi ţările central-europene reprezintă regiunea cu cea mai rapidă creştere economică din interiorul Uniunii Europene.


Citeşte şi: Romaero a semnat cu Israelul un acord ce permite exportul sistemelor antirachetă Iron Dome

Viktor Orban a adăugat că noul guvern ungar ‘priveşte către orizontul european’. ”Deşi servim ţara, locul nostru este în Europa”, a afirmat Orban în discursul rostit în faţa parlamentului.

El a adăugat că membrii comunităţii sale politice mai degrabă au format o echipă şi nu au intrat în competiţie unul cu altul.

”Peste tot în Ungaria, multe sute de oameni sunt dornici să-şi asume responsabilitatea conducerii în această comunitate politică şi există suficienţi oameni dedicaţi pentru a ocupa aceste posturi pentru câteva guverne”, a menţionat premierul ungar.

Citeşte şi: Autorităţile din Malaezia au ieşit din casa fostului premier cu 72 de saci cu bani şi bijuterii

Pe de altă parte, Viktor Orban a subliniat că Europa va continua să fie ameninţată de migraţia în masă pentru mulţi ani de acum înainte. El s-a pronunţat pentru protejarea fermă a frontierelor blocului comunitar şi pentru gestionarea cu calm a riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul european.

Premierul conservator ungar, aflat la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.