DISTRIBUIȚI
Europe 1

Premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit vineri la Paris cu lidera Adunării naţionale franceze, Marine Le Pen, pentru a discuta despre ameninţările cu care se confruntă Europa, cum sunt războiul din Ucraina şi consecinţele sale în plan economic, potrivit unui comunicat al biroului premierului ungar citat de MTI, transmite şi agerpres.

Discuţiile dintre cei doi s-au concentrat de asemenea asupra inflaţiei şi a „politicii eronate şi periculoase de sancţiuni” a UE, precum şi asupra „crizei migraţiei care se intensifică”, conform comunicatului.


Citeşte şi: Irakul INTERZICE prin lege normalizarea relaţiilor cu Israelul – Black News

Orban şi Le Pen au căzut de acord că partidele europene „care reprezintă valori tradiţionale trebuie să coopereze pentru a apăra ţările continentului în vremuri de pericol şi război”, se adaugă în comunicat.

„Nici birocraţii de la Bruxelles şi nici stânga” nu sunt capabili să-i protejeze pe europeni şi familiile lor, se mai afirmă în document, care mai notează că Viktor Orban a informat-o cu acelaşi prilej pe politiciana franceză în legătură cu măsurile prezentate săptămâna aceasta de guvernul ungar pentru a proteja familiile, pe pensionari, locurile de muncă şi plafonarea facturilor la utilităţi, pe fondul „războiului prelungit”.

Citeşte şi: Un membru fondator al trupei Depeche Mode a murit la 60 de ani – Black News

Marine Le Pen a salutat la rândul ei decizia guvernului ungar de a impune taxe excepţionale pe profitul băncilor şi multinaţionalelor, conform aceluiaşi comunicat.