DISTRIBUIȚI
Hungary flag with Coronavirus Covid-19 concept. Doctor with blue protection medical gloves holding a vaccine bottle. Epidemic Virus, Cov-19, Corona virus outbreaking.

Autorităţile ungare restricţionează relatările media despre campania de vaccinare în desfăşurare împotriva coronavirusului, conform unui memorandum intern dezvăluit duminică, informează DPA, potrivit agerpres.

Numai holdingul media de stat MTVA poate face filmări şi fotografii în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziţie şi primar independent al unui district al capitalei Budapesta.


Citește și : GATA cu lockdown-urile! UK va trata coronavirusul ca pe o gripă! – Black News

În documentul respectiv, autorităţile susţin că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare. Restul jurnaliştilor pot obţine gratuit filmările şi fotografiile făcute de holdingul media de stat.

Portalul de ştiri index.hu, apropiat de guvern, a relatat că, duminică, un jurnalist din oraşul Nagykanizsa nu a fost lăsat să i se facă o fotografie în timp ce este vaccinat, din cauza noilor reglementări.

Citeşte şi:Italienii se vaccinează în biserici şi muzee – Black News

Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a fost deseori criticat la nivel internaţional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive faţă de media.