DISTRIBUIȚI

Miza scrutinului legislativ care va avea loc în 2018 în Ungaria o constituie nu alegerea unui anume partid, ci viitorul pentru care vor opta cetăţenii ţării, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, în faţa Consiliului diasporei maghiare reunit la Budapesta, relatează MTI, conform agerpres.

„Întrebarea este dacă vrem să ne păstrăm realizările şi statutul Ungariei de ţară fără imigraţie sau să cedăm presiunilor şi să acceptăm dictate (…), lăsându-i din nou pe alţii să ne transforme într-o naţiune aservită, de imigraţie, văduvită de cultura proprie şi de tradiţiile sale creştine”, a spus Viktor Orban.


Potrivit premierului ungar, „forţele care intenţionează să creeze Statele Unite ale Europei” aduc special pe continent mase reprezentând alte culturi, „de multe ori persoane aflate în situaţii precare”, în timp ce nicio ţară din afara Europei nu acceptă milioane de migranţi.

Citeşte şi: Madridul lasă de la el? Constituţia poate fi schimbată pentru a permite referendumuri de independenţă

Orban a adăugat că viitorul Europei depinde în acest moment de sistemul de reglementare a coexistenţei ţărilor „cu şi fără imigraţie”, subliniind că ungurii se opun ideii de a deveni o ţară de imigraţie.

Prim-ministrul ungar a abordat în acelaşi discurs problema controlului la frontiere, menţionând că Ungaria apără în acelaşi timp propriile graniţe şi propria suveranitate şi cultura europeană şi occidentală. Politica guvernului de la Budapesta este similară în acest sens celei a preşedintelui american Donald Trump, punând „Ungaria pe primul loc”, a notat Orban.

Şeful executivului de la Budapesta a mai spus că „atacurile internaţionale” lansate împotriva Ungariei reprezintă un semn de respect şi apreciere pentru politicile ţării, care sunt deci „demne de remarcat şi suficient de importante încât să se ia poziţie cu privire la ele”.