DISTRIBUIȚI
Dawn

Premierul ungar Viktor Orban a estimat, joi, că este timpul ca liderii Uniunii Europene ”să reconstruiască democraţia europeană şi să facă ceea ce oamenii cer cu adevărat”, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Acesta este momentul potrivit pentru a lansa o nouă perioadă în care să încercăm să reconstruim democraţia europeană şi sper că în cele din urmă vom face ceea ce oamenii cer cu adevărat”, a declarat Orban, la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.


Citește și : Marea Britanie: Populaţia a depăşit pragul de 66 de milioane de locuitori; cei mai mulţi imigranţi provin din România

El a menţionat că cetăţenii europeni doresc două lucruri: să fie oprit fluxul de migranţi şi să fie returnaţi în ţările lor migranţii ajunşi deja în blocul comunitar.

„Pentru a restabili democraţia europeană, trebuie să acţionăm în această direcţie. Sper că asta se va întâmpla astăzi”, a spus el.

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc joi într-un summit la Bruxelles, sub presiunea de a arăta progrese în dezbaterea de durată din blocul comunitar asupra migraţiei, în contextul în care schimbările politice din Germania şi Italia au readus subiectul în actualitate, comentează dpa.

Summitul de două zile s-ar putea dovedi un moment crucial pentru blocul comunitar, în contextul în care neînţelegerile persistente privind migraţia ar putea amplifica faliile deja adânci şi ar putea ameninţa unitatea UE într-un context în care presiunea este tot mai mare, nu doar din partea Rusiei, dar şi din cauza relaţiilor dificile cu SUA.

Citește și : Giuseppe Conte amenință se va opune prin veto concluziilor summitului UE dacă cererile Italiei nu vor fi îndeplinite