DISTRIBUIȚI

Rolul partidelor etnicilor maghiari, dezvoltarea economică a comunităţilor maghiare din bazinul carpatic şi menţinerea identităţii comunităţilor maghiare s-au aflat în centrul discursului rostit vineri de premierul ungar Viktor Orban la reuniunea Conferinţei maghiare permanente (MAERT) de la Budapesta, a anunţat purtătorul de cuvânt al premierului, potrivit MTI, transmite şi agerpres.

Viktor Orban a afirmat în discurs că „dezbaterile şi experimentele” ultimilor ani au demonstrat că numai partidele „pur” etnice maghiare, şi nu cele mixte pot reprezenta în mod adecvat interesele comunităţilor maghiare din ţările vecine, a declarat pentru MTI Bertalan Havasi.


Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

Orban s-a angajat să continue susţinerea guvernamentală pentru participanţii la MAERT, menţionând că dezvoltarea economică joacă un rol crescând pe lângă cooperarea în plan politic cu comunităţile etnicilor maghiari. Aceste programe sunt benefice atât pentru Ungaria, cât şi pentru ţările învecinate, şi nu doar pentru comunităţile etnicilor maghiari din respectivele ţări, ci şi pentru populaţia generală, a subliniat Orban.

Premierul ungar a adăugat că vecinii Ungariei nu trebuie să considere creşterea forţei sale „naţionale şi economice” drept un pericol, ci ca pe o oportunitate care poate spori şi importanţa acestei regiuni în cadrul Uniunii Europene.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan