DISTRIBUIȚI
Reuters

Alegerile europarlamentare de anul viitor trebuie să aducă o schimbare în politica Uniunii Europene, precum şi o schimbare a ‘elitelor’ care conduc blocul comunitar, a declarat premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat postului de radio Kossuth, preluat vineri de agenţiile MTI şi EFE, potrivit agerpres.

‘Forţele pro-migraţie au acum o majoritate covârşitoare’, atât în Parlamentul European cât şi în Comisia Europeană, şi ‘pun o problemă serioasă de democraţie, pentru că reprezintă ceva ce oamenii nu vor’, a estimat şeful executivului ungar.


Citește și : Alertă de securitate majoră! Danemarca A ÎNCHIS toate legăturile rutiere, feroviare şi maritime cu Suedia şi Germania

‘Din ce în ce mai puţini europeni se nasc şi tot mai mulţi străini sunt importaţi. Aceasta va schimba cultura noastră şi într-un an sau doi nu ne vom mai recunoaşte satul, oraşul, ţara sau continentul’, iar în timp ce UE caută să-şi rezolve problemele demografice prin ‘importul de populaţie din Africa şi Asia’, Ungaria caută să stimuleze natalitatea, a spus le mai departe.

Referindu-se la ‘elitele’ pe care vrea să le vadă schimbate după europarlamentarele de anul viitor, Orban a dat exemplul comisarului european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, care a afirmat săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU că ‘migraţia este bună şi trebuie continuată’ şi că ‘un program de repartizare (a migranţilor) trebuie implementat’.

Atunci când un comisar european prezintă o poziţie care vine în ‘contrast flagrant’ cu cea a unui stat membru al UE, aceasta ‘pune o problemă de democraţie’, a subliniat premierul ungar, exprimâmdu-şi speranţa că astfel de oficiali europeni nu îşi vor mai păstra posturile după europarlamentare, Orban sperând că şi şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini ‘va pleca’ după acest scrutin.

Citește și : Trei moldoveni au fost arestaţi în Bulgaria pentru spargerea unui bancomat

El a decis să nu participe la sesiunea de anul acesta a Adunării Generale a ONU, mandatându-l pe ministrul de externe Peter Szijjarto, pe care l-a lăudat pentru eforturile de a apăra poziţia Ungariei la ONU, misiune despre care a subliniat că a fost dificilă în condiţiile în care majoritatea statelor membre în această organizaţie sunt ţări de origine ale migranţilor. În schimb, Orban a estimat că în UE tot mai multe ţări împărtăşesc poziţia Budapestei în această chestiune, menţionând Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Italia şi guvernul bavarez în Germania.