DISTRIBUIȚI

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a denunţat solicitările privind excluderea formaţiunii sale, Fidesz, din Partidul Popular European (PPE), catalogându-i pe criticii lui drept „idioţi folositori” ai forţelor politice de stânga, scrie Mediafax.

Viktor Orban consideră că atacurile la adresa formaţiunii sale de dreapta provin din partea politicienilor de stânga, având rolul de a afecta imaginea Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta), în contextul scrutinului europarlamentar programat în luna mai.


Citește și : Rusia anunţă că va răspunde deciziei SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare

„În realitate, atacurile provin din partea forţelor politice de stânga şi nu au rolul de a ne afecta pe noi, ci Partidul Popular European. Dacă nu ne vor mai ataca pe noi, vor începe să îi atace pe italieni şi pe austrieci. Nu înţelege toată lumea acest lucru, dar în literatura de specialitate sunt numiţi, potrivit lui Lenin, «idioţi folositori». Chiar dacă sunt implicaţi în lupta pentru o anumită doctrină, aceştia servesc interesele altora, chiar pe cele ale adversarilor”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag.