DISTRIBUIȚI
afp

Ungaria va apăra frontierele externe ale Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, cerând oprirea urgentă a 130.000 de imigranţi extracomunitari care au pătruns deja din Turcia în ţări europene, potrivit mediafax.

„Chiar dacă încercarea Greciei de a opri imigranţii va fi încununată de succes, nu trebuie să uităm de cei 130.000 de imigranţi care sunt deja la nord de frontiera Greciei şi care vor să ajungă în Europa”, a declarat Viktor Orban la o reuniune a Grupului Vişegrad, din care fac parte Polonia, Slovacia, Ungaria şi Cehia.


Citește și : Germania insistă pe găsirea unei soluţii la nivelul UE la problema copiilor refugiaţi

„Imigranţii trebuie opriţi la celelalte frontiere care urmează după Grecia”, a subliniat liderul Ungariei, citat de agenţia MTI şi de site-ul HungaryToday.hu.

Dacă imigranţii nu vor fi opriţi, Ungaria va forma bariera finală, a insistat Viktor Orbán: „În ultimă instanţă, vom apăra noi frontiera externă a Europei”.

Peste 10.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu au încercat să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia după ce Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, eliminarea restricţiilor de călătorie.

Citește și : Greta Thunberg critică ‘pretinsa’ calitate de lider a UE în combaterea schimbărilor climatice