DISTRIBUIȚI
Foreign Policy

Guvernul de la Budapesta va extinde un moratoriu cu privire la plata creditelor pentru gospodării şi companii până în luna iulie 2021, pentru a limita impactul crizei cauzate de noul coronavirus, a anunţat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Pe pagina sa de Facebook, Orban a indicat că o taxă locală pentru IMM-uri va fi redusă cu 50% de la 1 ianuarie 2021, pentru a susţine crearea de locuri de muncă.


Citește și : Statele Unite au impus o serie de sancţiuni regimului Maduro

Această măsură va afecta municipalităţile, întrucât taxa respectivă este o sursă vitală de venituri pentru ele.

Viktor Orban a precizat că oraşele cu mai puţin de 25.000 de locuitori vor primi sprijin de la guvernul central, în timp ce situaţia financiară a municipalităţilor mai mari ”va fi analizată de la caz la caz”.

Orban a adăugat că executivul ungar va acoperi două treimi din costurile salariale ale companiilor din sectorul HoReCa, ce vor fi închise temporar în decembrie şi ianuarie. El a spus că se aşteaptă ca Ungaria să depăşească pandemia de COVID-19 în luna aprilie. Campania de vaccinare în Ungaria este de aşteptat să înceapă pe 27 sau 28 decembrie.

Citește și : Biden consideră că acuzaţiile la adresa fiului său îl vizează pe el: ‘Sunt folosite pentru a se ajunge la mine’