DISTRIBUIȚI

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 39 au rămas fără adăpost în urma viiturilor provocate de ploile abundente în regiunea sudică Mtwara din Tanzania, unde sute de case au fost avariate şi inundate, au anunţat miercuri autorităţile, relatează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.  

Persoana care a decedat se deplasa cu motocicleta, marţi seara, în timp ce a fost surprinsă de viituri în Mtwara, a declarat Christina Sunga, comandant regional al departamentului de pompieri şi intervenţii de urgenţă din oraşul Mikindani, situat în această regiune.


Citește și : Putin ORDONĂ vaccinarea în masă a rușilor

Comisarul regional din Mtwara, Gelasius Byakanwa, a declarat într-un interviu acordat Xinhua că în urma inundaţiilor 39 de persoane sunt sinistrate, 117 locuinţe au fost avariate şi alte 315 de case au fost inundate.

Numărul persoanelor sinistrate ar putea fi mai mare, unii dintre locuitori refugiindu-se la rude şi vecini, a precizat Byakanwa, adăugând că autorităţile nu au încheiat bilanţul pagubelor provocate de inundaţii.

Comisarul a menţionat că persoanelor afectate de inundaţii li s-au pus la dispoziţie adăposturi improvizate în treisprezece şcoli din Mtwara-Mikindani.

Citește și : Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit