DISTRIBUIȚI

Rebelii yemeniţi au declarat că 91 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma recentelor viituri, declanşate de ploi torenţiale, în zone aflate sub controlul lor din nordul acestei ţări devastate de război, informează DPA, potrivit agerpres.

Cel puţin 140 de clădiri s-au prăbuşit şi alte 5.699 au fost avariate din cauza viiturilor, a declarat sâmbătă seara Talaat al-Sharjabi, un purtător de cuvânt al unui consiliu umanitar asociat rebelilor.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

Cel puţin 24.624 de familii au fost, de asemenea, afectate de viituri în diferite provincii, a adăugat oficialul fără a detalia, conform postului de televiziune al-Masirah, controlat de rebeli.

Sezonul ploios anual din Yemen durează de obicei până în august.

Yemenul este, începând cu 2014, terenul unei lupte pentru putere între forţele guvernamentale, susţinute de o coaliţie condusă de Arabia Saudită, şi rebelii Houthi sprijiniţi de Iran.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

Organizaţia Naţiunilor Unite consideră conflictul din Yemen un dezastru umanitar care a împins ţara în pragul foametei.

La începutul acestei luni, părţile aflate în conflict au convenit pentru a treia oară să reînnoiască un armistiţiu intermediat de ONU, pentru încă două luni.