DISTRIBUIȚI

Ploile abundente au provocat viituri, duminică, în cel mai mare oraş din Australia, Sydney. În urma avertizărilor meteorologice, reprezentanţii serviciilor pentru intervenţii de urgenţă şi locuitorii au fost nevoiţi să protejeze casele cu saci cu nisip, transmite Reuters, potrivit agerpres

Autorităţile pentru situaţii de urgenţă au primit 50 de apeluri de ajutor de la locuitori din Sydney, capitala statului New South Wales (NSW), în contextul ploilor abundente de duminică.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Un purtător de cuvânt al Serviciului pentru intervenţii de urgenţă din NSW a declarat pentru Reuters că două persoane au fost scoase în siguranţă din maşini care au rămas blocate în mijlocul apelor în timpul inundaţiilor din suburbiile Sydney.

„Nu mergeţi pe jos sau cu maşina şi nu vă deplasaţi prin apă în urma inundaţiilor”, a transmis purtătorul de cuvânt.

În afara Sydney, 27 de apeluri de ajutor au fost primite în regiunea Central Coast, la aproximativ 87 km de oraş.

Meteorologii au emis o avertizare de furtună puternică valabilă pentru duminică în anumite zone din Sydney, fiind prognozate ploi abundente şi posibile viituri.

Serviciul de meteorologie a avertizat că sunt aşteptate în continuare ploi în zona Sydney.

„Situaţia se poate schimba rapid, aşa că dacă oamenii monitorizează condiţiile şi ţin cont de avertismente… acest lucru ar fi excelent pentru a menţine populaţia în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru intervenţii de urgenţă din NSW.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

 

În 2022, Sydney a înregistrat cel mai ploios an din ultimii 164 de ani. Coasta de est a Australiei a fost afectată pentru al treilea an consecutiv – un eveniment rar – de fenomenul meteorologic La Nina, asociat cu precipitaţii însemnate cantitativ.