DISTRIBUIȚI

Adrian Zuckerman, propunerea președintelui american Donald Trump pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România, este membru al unui club privat de golf deținut de președinte, conform informațiilor apărute în publicația USA Today, potrivit mediafax.

Donald Trump a propus mai mulți membri ai cluburilor sale de golf în funcții diplomatice, aceasta fiind și metoda prin care Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar, a fost propus pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România.


Citește și: Retragerea SUA din Orientul Mijlociu crește semnificativ vânzarea de arme în regiune

Președintele american a propus membri ai reședinței sale private Mar-a-Lago din Florida pentru funcții diplomatice în Africa de Sud, Republica Dominicană și Ungaria. Donald Trump este proprietarul mai multor cluburi de golf din Statele Unite, iar persoanele care au fost propuse pentru funcții diplomatice sunt clienți ai acestora.

Funcția de ambasador este de mult timp considerată un premiu în cadrul Administrației de la Washington, aceasta fiind oferită prietenilor, aliaților politici sau persoanelor care au făcut donații importante în cadrul campaniilor electorale.

Din momentul în care a preluat funcția de președinte, Donald Trump a numit cel puțin opt persoane în funcții diplomatice, care se regăsesc în prezent pe listele de membru ale cluburilor. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administrația a selectat ambasadorii propuși în funcție.

Cele trei persoane care au fost propuse pentru funcții de ambasador în anul 2018 au devenit membri ai cluburilor lui Donald Trump înainte ca acesta să preia funcția de președinte. De asemenea, au refuzat să ofere detalii despre procesul în urma căruia au fost nominalizați.

Președintele Donald Trump a propus-o pe Lana Marks, creator de modă, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Africa de Sud.

Pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România, Donald Trump l-a propus în funcție pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, membru al unui club de golf al lui Donald Trump din orașul Bedminster, New Jersey.

Senatul Statelor Unite a încheiat anul 2018 fără a confirma funcțiile lui Marks sau Zuckerman. Donald Trump i-a nominalizat din nou pe cei doi în luna ianuarie.

Senatul Statelor Unite i-a trimis înapoi preşedintelui Donald Trump, din raţiuni procedurale, propunerea privind numirea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador în România, liderul de la Casa Albă fiind nevoit să reformuleze nominalizarea.

Citește și: Șeful Pentagonului face o vizită-fulger în Afganistan – FOTO

Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti. Pentru confirmare în funcţia de ambasador, nominalizarea trebuie aprobată de Senatul SUA.

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Acesta a activat peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Consiliului pentru activităţi imobiliare. De asemenea, este membru al unei comisii din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţ din Newark, New Jersey.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.