DISTRIBUIȚI

Marea Barieră de Corali din Australia se va confrunta cu un viitor sumbru în lipsa unor măsuri urgente pentru combaterea schimbărilor climatice, avertizează un raport dat publicităţii vineri de autoritatea care administrează reciful, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali a precizat în cea de-a treia sa prognoză pe cinci ani că schimbările climatice reprezintă cea mai mare ameninţare pentru sănătatea recifului, cel mai mare ecosistem coralifer din lume.


Citeşte şi: Dorian creşte în intensitate şi bagă spaima în toţi locuitorii din Bahamas şi Florida

Dezvoltarea din zona de coastă, deversările dinspre zona de uscat şi anumite activităţi umane cum ar fi pescuitul ilegal reprezintă celelalte ameninţări, se mai precizează în raport.

„Măsuri semnificative la nivel global pentru combaterea schimbărilor climatice sunt esenţiale pentru încetinirea ritmului în care se deteriorează ecosistemul recifului, cât şi pentru administrarea valorii şi sprijinirea construcţiei acestuia”, se mai precizează în raport.

Citeşte şi: Evo Morales S-A RĂTĂCIT în junglă – VIDEO

”Perspectiva generală în ceea ce priveşte Marea Barieră de Corali este foarte sumbră”, a precizat Ian Poiner, directorul autorităţii care administrează reciful.