DISTRIBUIȚI
boxme.asia

Peste 340 de cetăţeni vietnamezi au fost repatriaţi duminică din Germania şi România cu o aeronavă Vietnam Airlines, informează VNA. Zborul a fost programat sâmbătă şi duminică de instituţii vietnameze, în colaborare cu partenerii de resort din cele două ţări europene, potrivit agerpres.    

Printre pasageri se aflau minori, studenţi care îşi încheiaseră studiile, angajaţi cu vize şi contracte expirate şi alţi cetăţeni aflaţi în situaţii dificile, precizează agenţia.


Citește și : Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte american

În contextul restricţiilor de călătorie impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus, instituţiile vietnameze au colaborat pentru gruparea celor care urmau să fie repatriaţi, în vederea îmbarcării de la Frankfurt, respectiv Bucureşti. Cu toţii au fost consultaţi medical, iar la sosirea pe aeroportul internaţional Tan Son Nhat din Ho Chi Minh au fost plasaţi în carantină conform reglementărilor.

Vietnamul va continua acţiunile de repatriere a cetăţenilor care doresc acest lucru, având în vedere şi evoluţia epidemiei şi capacităţile de carantină în ţară.

Citește și : Obama l-a felicitat pe Biden: ‘Suntem norocoşi că Joe are tot ce trebuie pentru a fi preşedinte’