DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc i-a cerut Ministerului de Externe al Vietnamului să interzică intrarea pe teritoriul ţării pentru cetăţenii statelor afectate de epidemia cu noul tip de coronavirus, au anunţat miercuri mass-media de stat, informează dpa, potrivit agerpres.

Interdicţia va viza în special cele mai lovite ţări de coronavirus, precum Italia, Iranul, Coreea de Sud şi Japonia.


Citeşte şi: Poliţiştii albi scot mai repede arma decât colegii lor de culoare

Coreea de Sud a devenit una dintre cele mai afectate ţări, cu peste 1.200 de cazuri raportate miercuri, ceea ce alimentează temerea că persoanele ce vin din această ţară ar putea aduce din nou virusul în Vietnam.

În prezent sunt 83 de oameni în carantină în Ho Şi Min şi în oraşul de coastă Da Nang, care au sosit în Vietnam cu zboruri din Daegu, oraş din Coreea de Sud aflat în centrul epidemiei.

Optsprezece sud-coreeni care au refuzat să stea în carantină la sosirea lor în Vietnam au fost trimişi în ţara lor miercuri.

Citeşte şi: China anunţă cel mai mic bilanţ cotidian al deceselor provocate de coronavirus

Vietnamul a anunţat de asemenea că navele de marfă care sosesc din Coreea de Sud în portul Hai Phong din nordul ţării vor fi verificate pentru depistarea infecţiei.

Dintre toate cele 16 cazuri de COVID-19 înregistrate în Vietnam, toţi pacienţii au fost declaraţi acum restabiliţi şi eliberaţi din carantină. Ultimul pacient, un bărbat de 50 de ani, a fost declarat sănătos şi a părăsit spitalul marţi. În ultimele două săptămâni în Vietnam nu au mai fost cazuri de coronavirus confirmate oficial.