DISTRIBUIȚI
bangkokpost.com

Vietnamul a aprobat vaccinurile anti-COVID-19 Moderna şi Sputnik V pentru utilizare în regim de urgenţă în contextul în care ţara depune eforturi pentru a contracara o recrudescenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a informat vineri Ministerul Sănătăţii din această ţară asiatică, potrivit dpa și agerpres.

Autorităţile vietnameze au declarat că se aşteaptă să primească cel puţin 60 de milioane de doze de vaccin în 2021, din care 30 de milioane de doze vor fi furnizate prin mecanismul COVAX.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

Ministerul Sănătăţii precizase miercuri că se aşteaptă să obţină 150 milioane de doze din surse străine şi interne până în 2022.

Vietnamul a primit primele sale vaccinuri anti-COVID-19 miercuri, când 117.600 de doze de vaccin AstraZeneca, aprobat pentru utilizare în această ţară la începutul lunii ianuarie, au sosit pe aeroportul Tan Son Nhat din oraşul Ho Şi Min.

În aşteptarea vaccinurilor, trei unităţi de congelare au fost înfiinţate în Hanoi, Ho Şi Min şi Da Nang, fiecare capabil să păstreze 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, a relatat luni VnExpress.

Vietnamul va începe să ofere vaccinări anti-COVID-19 în luna martie, prioritate la vaccinare urmând să aibă lucrătorii din domeniul sănătăţii aflaţi în prima linie şi cetăţenii din categoriile vulnerabili.

Ţara depune eforturi, de asemenea, pentru a-şi crea propriile vaccinuri şi speră să înceapă să administreze vaccinul său, Nanocovax, în luna mai.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

Deşi reacţia Vietnamului la pandemia de coronavirus a fost considerată o poveste de succes, această ţară se confruntă în prezent cu un focar semnificativ de coronavirus, cu peste 800 cazuri confirmate din momentul anunţării a 100 de contaminări pe 28 ianuarie.

Până în prezent, Vietnamul a înregistrat oficial 2.421 de infectări şi 35 de decese asociate COVID-19.