DISTRIBUIȚI
Descopera

Vameşii vietnamezi au confiscat vineri 32 kilograme de coarne de rinocer expediate pe zbor comercial din Africa de Sud, au informat autorităţile, citate de DPA, scrie Agerpres.

Cele 12 coarne de rinocer au fost descoperite într-un pachet transportat de un zbor al companiei Qatar Airways de la Johannesburg, prin Doha, cu destinaţia Hanoi, a indicat într-o declaraţie Departamentul Vamal din Hanoi.


Citește și : Albania: Baza aeriană Kucova va deveni „prima amprentă a NATO în Balcanii de vest”

Transportul a sosit pe 4 octombrie şi a fost deschis vineri de către vameşi.

Potrivit documentelor care însoţeau pachetul, expeditorul era „South Africa Exquisite Global Shipping and Logistics Suite”, cu sediul la Johannesburg, iar destinatarul, o persoană din Hanoi pe nume Truong Van Nam.

Pe moment nu s-au putut efectua arestări, deoarece cercetările nu au dus la nicio persoană identificabilă, nici în cazul expeditorului, nici al destinatarului.

Citește și : Turcia: Pastorul Andrew Brunson va fi eliberat

Vietnamul este unul dintre cei mai mari consumatori la nivel mondial de coarne de rinocer, despre care unii cred că au importante proprietăţi medicale şi afrodisiace.

Coarnele de rinocer sunt alcătuite aproape în întregime din cheratină – o proteină dură întâlnită şi în structura părului şi a unghiilor oamenilor.