DISTRIBUIȚI
nytimes.com

Michael Reinoehl, suspectat că a împuşcat mortal un suporter al grupului Patriot Prayer (Rugăciunea Patriotului) din Portland, în statul Oregon, a fost ucis la rândul său, joi noaptea, de către agenţii federali care încercau să îl aresteze, scrie ziarul New York Times, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Oficiali care cunosc detaliile anchetei au declarat că Reinoehl a fost ucis la Lacey, la sud-vest de Seattle, în statul Washington.


Citeşte şi: ULTIMUL vapor pe aburi din lume s-a ciocnit de mal: 17 oameni au fost răniţi!

Ziarul The Oregonian a publicat o informaţie conform căreia Reinoehl era anchetat pentru crima comisă după ciocnirea dintre Aaron Danielson, susţinător al preşedintelui american Donald Trump, şi mai mulţi manifestanţi care protestau împotriva inechităţilor rasiale şi a violenţei forţelor de ordine.

Într-un interviu video publicat joi de Vice News, Reinoehl a susţinut că a folosit arma în legitimă apărare, de teamă că el şi un prieten sunt în pericol de a fi înjunghiaţi. ‘Nu am avut de ales. Adică am avut – aş fi putut sta acolo să mă uit cum îmi omoară un prieten de culoare. Dar nu puteam face una ca asta’, a spus el.

Poliţia din Portland nu a comentat deocamdată incidentul respectiv.

Citeşte şi: Atena DEZMINTE discuţiile cu Ankara

După cum dovedesc mesajele şi înregistrările video pe care le distribuise pe fluxul său de Instagram, Reinoehl, autodeclarat antifascist, era un participant activ la manifestaţiile mişcării Black Lives Matter (Vieţile Negrilor Contează), care au avut loc la Portland timp de aproape 100 de zile. Protestele respective au început după ce poliţia din Minneapolis, din statul Minnesota, l-a ucis în 25 mai pe afro-americanul George Floyd.

În iulie, administraţia condusă de preşedintele Donald Trump a desfăşurat la Portland forţe federale, pentru a reprima manifestaţiile. Miercuri, preşedintele a semnat un memoriu în care ameninţă că va sista finanţarea federală pentru ‘oraşele anarhice’ din Statele Unite.