DISTRIBUIȚI
New York Amsterdam News

Alelia Murphy, cea mai longevivă persoană din Statele Unite, a împlinit 114 ani, potrivit CNN, scrie news.ro .

Pentru a o celebra, oficialii din Harlem, New York, i-au organizat o petrecere vineri la care a primit un cadou unic: de acum înainte, data de 6 iulie va fi cunoscută în comunitate drept „Ziua aprecierii – Alelia Murphy”.


Citește și : Cel puţin 26 de morţi şi 56 de răniţi în asediul unui hotel din oraşul somalez Kismayo

Senatorul Brian Benjamin a prezentat-o pe Murphy, alături de o fotografie înrămată şi de o copie a actului cu privire la ziua de 6 iulie.

În discursul pe care l-a susţinut, Benjamin a numit-o pe Alelia Murphy „un simbol al Harlemului” şi i-a mulţumit pentru contribuţia adusă comunităţii.

Născută în Carolina de Nord în 1905, supercentenara (o persoană care are cel puţin 110 ani) a trăit în Harlem din 1926, când s-a mutat în cartierul din Manhattan în timpul renaşterii sale culturale. Implicarea ei în organizaţiile comunităţii şi ale bisericii au făcut din ea un simbol.

Văduvă din 1953, Alelia Murphy a crescut doi copii. Fiica ei, Rose Green, a spus că o consideră cel mai bun prieten şi o vizitează zilnic. Potrivit familiei sale, Alelia Murphy nu suferă de nicio boală sau afecţiune. „Sunt foarte mândră de ea şi foarte bucuroasă să o am atât de mult timp”, a spus Green.

Citește și : Afganistan: Atac al talibanilor asupra unui hotel din Qala-e-Naw

Murphy, purtând o rochie galbenă la aniversare, a primit felicitările în scaunul cu rotile la petrecerea găzduită de African American Caucus of 1199SEIU, o organizaţie a lucrătorilor în domeniul asistenţei medicale. Ea nu a vorbit la eveniment, dar familia ei a spus că longevitatea ei se datorează lui Dumnezeu şi pe faptul că „este o persoană bună”.

Gerontology Research Group a verificat vârsta lui Murphy. Ea îi urmează lui Kane Tanaka din Japonia, cea mai vârstnică persoană din lume, care are cu doi ani şi 185 de zile mai mult.