DISTRIBUIȚI
twitter

Kurzii sirieni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de retragerea soldaţilor americani din zone aflate în nord-estul Siriei aruncând cu cartofi în aceştia, au relatat mass-media kurde, citate luni de dpa, potrivit agerpres.

Un videoclip postat pe mass-media kurde arată kurzi azvârlind cartofi spre un convoi american, în timp ce acesta trecea prin oraşul Qamishli.


Citește și : VIDEO – Incendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

”Americanii fug ca şobolanii”, strigă mai mulţi bărbaţi în direcţia tancurilor cu militari americani. ”Să vă fie ruşine”, este auzit un alt protestatar kurd.

 

Potrivit unor surse kurde, convoiul se îndrepta spre punctul de frontieră de la Sahela pentru a intra în provincia nordică a Irakului Dohuk.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă majoră în nord-estul Siriei, afirmând că vizează militanţi ai Statului Islamic şi Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG).

Citește și : Barclay: Riscul unui Brexit fără acord este real

Preşedintele american Donald Trump a ordonat retragerea trupelor americane din zonă, abandonându-i pe partenerii kurzi sirieni. SUA s-au bazat pe YPG pentru a ajuta la înfrângerea militanţilor grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.