DISTRIBUIȚI
The New York Times

Locuitorii din Las Vegas s-au confruntat în acest weekend cu o invazie de lăcuste, iar un entomolog din statul Nevada a atras atenţia locuitorilor şi turiştilor că situaţia ar putea continua câteva săptămâni, relatează DPA, potrivit agerpres.

Fotografii şi înregistrări video cu lăcuste care zboară în număr mare atrase de luminile cazinourilor din hotelurile şi zonele de agrement din Los Angeles şi-au făcut apariţia pe site-urile de socializare la începutul săptămânii trecute. Cel puţin unul dintre cazinouri a stins vineri şi sâmbătă firma luminoasă pentru a nu atrage insectele, a scris Las Vegas Review-Journal, citat de Reuters.


Citește și : Incendiile de vegetaţie au pârjolit 2,3 milioane de hectare în Rusia

În comentariile publicate pe Twitter, utilizatorii au comparat această situaţie cu scene din filmele horror şi au făcut referire la pasaje din Biblie despre semnele Apocalipsei.

 

Entomologul Jeff Knight din Nevada a declarat, însă, că locuitorii şi turiştii nu au niciun motiv de îngrijorare. Insectele nu sunt purtătoare ale unor boli, nu muşcă şi ”probabil nu” vor provoca pagube frunzişului, după cum a explicat el într-un mesaj publicat pe un blog.

”În general, consumă buruieni”, a spus Knight. ”Când sunt atât de multe, ele tind să se deplaseze şi să se îndrepte spre nord”, a spus specialistul adăugând că este probabil ca lăcustele să rămână totuşi în zonă timp de câteva săptămâni.

Citește și : Premierul britanic este pregătit să discute Brexitul când UE îşi va schimba poziţia

Knight a explicat de asemenea că aceste lăcuste fac parte dintr-o specie comună din deşerturile din America de Nord, iar numărul mare din această perioadă este o consecinţă a vremii umede din timpul iernii şi primăverii.

Invazii similare de lăcuste au fost consemnate de patru sau cinci ori în ultimii 30 de ani în Las Vegas, conform înregistrărilor meteorologice citate de DPA.