DISTRIBUIȚI
twitter

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată în mijlocul unui complex din centrul istoric al oraşului şi inclus în patrimoniul UNESCO, au anunţat autorităţile locale, precizând că nicio persoană nu a fost rănită, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cavallerizza Reale face parte din reţeaua de palate construite pentru Casa de Savoia, care a condus Italia din 1861 şi până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, potrivit The Local.


Citește și : Armistiţiul din Siria expiră marți!

Proiectat iniţial să adăpostească grajdurile regale şi exerciţiile de cavalerie, complexul a fost transformat de atunci într-un amfiteatru, precum şi în spaţii de depozitare care sunt ocupate de oameni ai străzii de câţiva ani.

 

A fost nevoie de intervenţia a patru echipe de pompieri pentru a stinge incendiul, care a distrus o parte din grajduri. Pentru moment nu se cunosc cauzele incendiului, iar poliţia a deschis o anchetă.

‘Întreaga zonă a fost închisă circulaţiei. Din fericire, incendiul a fost stins şi nu există victime’, a declarat prefectul oraşului Torino, Claudio Palomba, care s-a deplasat la faţa locului.

Primarul oraşului Chiara Appendino a salutat intervenţia rapidă a pompierilor care a permis ca incendiul să nu distrugă un amfiteatru situat în apropiere de radio-televiziunea publică italiană şi de Arhivele de stat. ‘Daunele ar fi putut fi mai mari’, a spus ea.

Citește și : SEISM puternic în Iran

‘Mă doare să văd o clădire istorică în flăcări. Va trebui să stabilim cauzele incendiului, dar este evident că nu putem lăsa Cavallerizza Reale în această stare’, a adăugat primarul oraşului.