DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Reuters

Cel puţin 17 civili, între care cinci copii, au fost ucişi miercuri într-un raid al coaliţiei internaţionale conduse de SUA asupra unei zone din Raqqa care se află încă în mâinile grupării Statul Islamic (SI), a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, conform agerpres.

Coaliţia internaţională oferă sprijin aerian Forţelor Democratice Siriene (FDS), o coaliţie kurdo-arabă care luptă pe teren pentru a-i alunga pe jihadiştii SI din bastionul lor din nordul Siriei.


Potrivit OSDO, miercuri este cea de-a treia zi de raiduri lansate de coaliţie în care au fost ucişi în total 38 de civili.

Citeşte şi: Scaramucci denunţă CÂRTIŢELE de la Casa Albă. ‘Există o conspiraţie de sabotare a preşedintelui Trump’

Coaliţia internaţională a afirmat în mai multe rânduri că a luat măsuri pentru a evita victimele civile.

Începând din 2014, coaliţia anti-jihadistă care a intervenit în Irak şi Siria a fost acuzată de moartea a 624 de civili, potrivit unui raport emis la începutul lunii august, deşi unele organizaţii estimează că numărul civililor ucişi în lovituri aeriene este mult mai mare.

Capturat de jihadişti în 2014, oraşul Raqqa a devenit simbolul atrocităţilor Statului Islamic precum şi o bază pentru planificarea atacurilor comise de grupare în străinătate.

FDS, sprijinite de loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale, au declanşat în urmă cu opt luni o ofensivă pentru cucerirea Raqqa unde au pătruns pe 6 iunie.

Potrivit ONU, în oraşul în care se desfăşoară lupte violente se află prinşi în continuare între 10.000 şi 25.000 de locuitori.