DISTRIBUIȚI
afp

Insulte, ameninţări … după ce scandalul Benalla a izbucnit în Franţa, viaţa lui Alexandre Benallaoua, un cvasi-omonim al fostului colaborator al preşedintelui Emmanuel Macron acuzat de violenţă, a devenit un coşmar, a declarat vineri avocatul său, relatează AFP, potrivit agerpres.

O plângere a fost depusă joi la Paris pentru injurii, a declarat Arash Derambarsh, avocatul acestei victime colaterale, care locuieşte în Toulouse, în sud-vestul Franţei.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană

Confuzia între Alexandre Benalla şi Alexandre Benallaoua este menţinută de algoritmul unei reţele sociale care te trimite către al doilea nume atunci când testezi numele primului. Drept urmare, de când a izbucnit scandalul, Alexandre Benallaoua trăieşte un „calvar”. El a primit sute de ameninţări, insulte, uneori homofobe, a precizat avocatul său.

El primeşte uneori chiar şi mesaje de aprobare faţă de ceea ce este acuzat că ar fi făcut, a adăugat avocatul, avertizând că „orice nouă insultă va face obiectul unei noi plângeri”.

Alexandre Benalla, un apropiat al lui Macron, a fost demis şi acuzat de violenţă după ce a fost filmat lovind protestatari la manifestaţiile de 1 Mai, la care ceruse permisiunea să asiste împreună cu forţele de ordine, în calitate de observator. Alături de Benalla au fost acuzaţi şi puşi sub control judiciar alţi patru suspecţi, printre care Vincent Crase, angajat al partidului prezidenţial La République En Marche! (LREM).

Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung

Pus sub acuzare, Alexandre Benalla a fost arestat preventiv vineri, în timp ce preşedinţia a anunţat demiterea lui în încercarea de a înăbuşi scandalul.

Prezent ca ‘observator’ în dispozitivul poliţiei la acea manifestaţie, Alexandre Benalla, echipat cu o cască a forţelor de ordine, a agresat o tânără şi un tânăr. Preşedinţia franceză a aflat încă de a doua zi despre ce s-a întâmplat şi l-a suspendat pe Benalla pentru două săptămâni, dar nu a sesizat justiţia.