DISTRIBUIȚI
Saulos Chilima

Vicepreședintele statului african Malawi, Saulos Chilima, a fost arestat pentru corupție. El este acuzat de procurori că a primit obiecte și 280.000 de dolari de la un om de afaceri britanic pentru a atribui mai multe contracte guvernamentale, potrivit mediafax.

Vicepreședintele din Malawi, Saulos Chilima, a fost arestat sub acuzația că a acceptat bani în schimbul atribuirii unor contracte guvernamentale, a anunțat agenția anticorupție din țara africană.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

El este acuzat că a primit 280.000 de dolari de la un om de afaceri britanic „și alte obiecte”, se arată într-un comunicat citat de BBC.

Chilima nu a comentat acuzațiile și urmează să fie prezentat instanței. El fusese lipsit de prerogativele funcției încă din iunie, când a fost acuzat pentru prima dată de Biroul Anticorupție.

Omul de afaceri Zuneth Sattar se află în arest în Marea Britanie, fiind acuzat că s-a folosit de conexiunile cu înalți oficiali guvernamentali și politicieni din Malawi pentru a obține în mod fraudulos contracte de furnizare de bunuri și servicii. Sattar a negat toate acuzațiile.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor

Chilima ocupă funcția din 2020. Anterior, el și-a făcut campanie pe o platformă anticorupție, promițând să pună capăt sărăciei și deceniilor de corupție din Malawi.